Egen marinad;
Publicerat: 2013-05-04 Kl: 14:45:16 | I kategori: ♥ ReceptIgår grillade jag och Pontus revbensspjäll, vi marinerade dom bara i vanlig allround grillolja, annars brukar vi alltid använda oss av Leilas recept eller vårat eget. Till våran marinad behöver ni;
1/2 dl honung
ca 2 msk olja
1/2 dl soja
ca 1 msk riven ingefära
1 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
1/2 tsk kardemumma
1 nypa cayennepeppar
salt & peppar
1 riven vitlöksklyfta
Rör ihop alla flytande ingredienser i en skål och riv ner ingefäran och vitlöken.
Blanda ner resten utav ingredienserna och rör om tills allt har blandats ordentligt.
Pensla spjällen och kör dom i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter, tänk på att vända spjällen
efter halva tiden, passa på att pensla dom en extra gång då också. :)

Servera spjällen med någon god sallad och hemlagat vitlöksbröd!
Kommentarer
Trackback